070 - 350 74 44 Mkb-branchescan Inlog Unit4 Lonen

Verlenging diverse fiscale maatregelen tot 1 oktober 2020

Veel ondernemers ondervinden nog steeds betalingsproblemen. Daarom heeft het kabinet besloten om de uiterste datum voor een verzoek om uitstel van betaling van belasting- schulden te verlengen tot 1 oktober 2020.

U krijgt op eerste verzoek drie maan- den uitstel van betaling. Voor uitstel langer dan drie maanden worden aanvullende eisen gesteld. Bij het af- lopen van het uitstel zal een passende betalingsregeling worden geboden, waarvan de concrete vormgeving nog zal worden bekendgemaakt. Ook de duur van andere fiscale maatregelen wordt verlengd tot 1 oktober 2020.

Denk hierbij aan de btw-vrijstelling voor het uitlenen van zorgpersoneel en de btw-vrijstelling voor medische hulpgoederen. De verlaging van de invorderingsrente naar 0,01% is ook verlengd tot 1 oktober 2020. Dat geldt eveneens voor de verlaging naar 0,01% van de belastingrente voor alle belastingmiddelen.

Bijzonder uitstel van betaling BPM Verder is het sinds 1 juni 2020 moge- lijk om bijzonder uitstel van betaling te vragen voor de naheffingsaanslagen BPM voor het tijdvak mei 2020. Deze aanslagen worden vanaf half juli 2020 opgelegd.

Vraag het onze accountants en adviseurs

Aanhef *

Direct contact

Stielstra & Partners is een middelgroot full service accountantskantoor in de regio Den Haag met meer dan 600 klanten. Waar mogen wij u mee helpen?

070 - 350 74 44Maak een afspraak

Corona-protocol Stielstra & Partners

Telefonisch en per e-mail zijn wij nog steeds goed bereikbaar voor al uw vragen of anderszins. Ook kunt u nog steeds bij ons terecht voor het brengen van uw administratie en het afleveren van stukken. Wel willen wij u dan verzoeken de 1,5 meter regel in acht te nemen. Bedankt voor uw medewerking.

Ga door naar website

Wij staan garant voor ons werk

070 - 350 74 44 contact