070 - 350 74 44 Mkb-branchescan Inlog Unit4 Lonen

Vanaf 1 juli aanvullend geboorteverlof voor uw werknemer

Vanaf 1 juli 2020 kan uw werknemer aanvullend geboorteverlof aanvragen. Dit verlof duurt minimaal 1 week en maximaal 5 weken.

Uw werknemer moet dit verlof opnemen binnen 6 maanden na de geboorte, mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Het kind is op of na 1 juli 2020 geboren;
  • Uw werknemer is de partner van de moeder van het kind;
  • Uw werknemer heeft eerst het standaard geboorteverlof (van een keer de werkweek van de werk- nemer) opgenomen.

De werknemer die gebruik maakt van het aanvullend geboorteverlof heeft geen recht op loon, maar ontvangt wel een uitkering van het UWV van 70% van het dagloon.

Aanvragen

Indien de werknemer zich meldt met het bericht dat hij gebruik wil maken van het aanvullend geboorteverlof, dan moet u de uitkering voor hem aanvragen bij het UWV. Dit doet u via het werkgeversportaal of Digi- poort. De aanvraag wordt eenmalig ingediend. Dit kan vanaf vier weken voorafgaande aan het aanvullende geboorteverlof. De uitkering moet uiterlijk vier weken na aanvang van het verlof worden aangevraagd. Het UWV betaalt de uitkering aan u uit.

Vraag het onze accountants en adviseurs

Aanhef *

Direct contact

Stielstra & Partners is een middelgroot full service accountantskantoor in de regio Den Haag met meer dan 600 klanten. Waar mogen wij u mee helpen?

070 - 350 74 44Maak een afspraak

Corona-protocol Stielstra & Partners

Telefonisch en per e-mail zijn wij nog steeds goed bereikbaar voor al uw vragen of anderszins. Ook kunt u nog steeds bij ons terecht voor het brengen van uw administratie en het afleveren van stukken. Wel willen wij u dan verzoeken de 1,5 meter regel in acht te nemen. Bedankt voor uw medewerking.

Ga door naar website

Wij staan garant voor ons werk

070 - 350 74 44 contact