070 - 350 74 44 Mkb-branchescan Inlog Unit4 Lonen

Ontslag uitstellen

Bent u van plan om een werknemer te ontslaan? Het kan dan verstandig zijn om daarmee tot na de jaarwisseling te wachten.

Ten eerste omdat het ontslagrecht dan is versoepeld. U kunt dan namelijk ontslaggronden combineren als u via de kantonrechter een werknemer wilt ontstaan. Daar kan dan wel een prijskaartje aan hangen, want de kantonrechter kan in dat geval wel een hogere transitievergoeding toekennen aan de werknemer, maar die wordt volgend jaar anders berekend wat weer in uw voordeel kan uitpakken.

De transitievergoeding bent u dan weliswaar al verschuldigd vanaf dag 1 dat een werknemer bij u in dienst is (en niet meer pas na 24 maanden), maar in veel gevallen zal die vergoeding toch aanmerkelijk lager zijn dan de transitievergoeding die u nu nog moet betalen. Dat komt door de andere berekeningswijze, waarbij met name de speciale berekening voor 50-plussers komt te vervallen.

Let op: Vanaf 1 januari 2020 bent u bovendien verplicht om de ontslag-reden van een werknemer in de loonaangifte in te vullen, zodat het UWV sneller over deze informatie beschikt.

Vraag het onze accountants en adviseurs

Aanhef *

Direct contact

Stielstra & Partners is een middelgroot full service accountantskantoor in de regio Den Haag met meer dan 600 klanten. Waar mogen wij u mee helpen?

070 - 350 74 44Maak een afspraak

Wij staan garant voor ons werk

070 - 350 74 44 contact