070 - 350 74 44 Inlog Unit4 Lonen

Handhaving Wet DBA verder uitgesteld

De handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) is verder uitgesteld tot 1 januari 2020. Dat is de beoogde inwerkingtredingsdatum van de vervangende regeling. U hoeft als opdrachtgever en opdrachtnemer daardoor geen boetes of naheffingen te vrezen, wanneer achteraf wordt geconstateerd dat er sprake is van een dienstbetrekking.

Handhaving bij kwaadwillenden per 1 juli 2018 uitgebreid

Maar vanaf 1 juli 2018 wordt de handhaving ten aanzien van kwaadwillenden wel uitgebreid. Dan wordt er niet alleen handhavend opgetreden in de ernstigste gevallen, waarin opdrachtgevers opereren in een context van opzet, fraude of zwendel, maar ook in andere situaties waarin een opdrachtgever opzettelijk een situatie van evidente schijnzelfstandigheid laat ontstaan of voortbestaan, als hij/zij weet − of had kunnen weten dat er feitelijk sprake is van een dienstbetrekking. Merkt de Belastingdienst iemand aan als kwaadwillend, dan kunnen aan diegene correctieverplichtingen of naheffingsaanslagen worden opgelegd.

Direct contact

Stielstra & Partners is een middelgroot full service accountantskantoor in de regio Den Haag met meer dan 600 klanten. Waar mogen wij u mee helpen?

070 - 350 74 44Maak een afspraak

Vraag het onze accountants en adviseurs

Aanhef *

Wij staan garant voor ons werk

070 - 350 74 44 contact